USA saadab Süüriasse islamiriigi vastaseks võitluseks 20-30 sõjalist nõunikku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ISi liikmed Raqqas marssimas.
ISi liikmed Raqqas marssimas. Foto: SCANPIX

USA saadab Süüriasse äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastaseid jõude nõustama 20-30 erioperatsioonide üksuse liiget, ütles Ühendriikide ametnik.

USA sõjaväelased tegutsevad vaid nõustavas ja abistavas rollis, muutmata president Barack Obama üldist strateegiat võitluses IS-i vastu, lausus teine ametiisik.

Valge Maja teatas täna, et USA eriüksuslaste saatmine Süüriasse äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastaseid jõude nõustama ei kujuta endast muutust strateegias.

«Meie strateegia Süürias ei ole muutunud,» ütles pressiesindaja Josh Earnest, tõrjudes süüdistusi, nagu oleks president Barack Obama taganenud nõudmisest maavägesid sinna mitte saata.

«Neil jõududel ei ole lahingmissiooni,» lisas ta.

Varem oli USA teatanud, et saadab Süüriasse nõunikeks 20-30 erioperatsioonide üksuste liiget. Ametiisikud kinnitasid, et sõjaväelased tegutsevad seal üksnes nõustavas ja abistavas rollis, muutmata Obama üldist strateegiat võitluses IS-i vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles