Rünnakus Iraani dissidentide laagrile Iraagis hukkus 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pommiplahvatus Bagdadis. Foto on illustratiivne.
Pommiplahvatus Bagdadis. Foto on illustratiivne. Foto: SCANPIX

Iraagi pealinna Bagdadi lähedal sai raketirünnakus Iraani teisitimõtlejate organisatsiooni laagrile surma vähemalt 26 inimest, teatas reedel ÜRO.

«Peasekretär mõistab hukka eilse rünnaku Bagdadi rahvusvahelise lennuvälja lähistel asuvale Hurriya laagrile, milles hukkus vähemalt 26 elanikku ja veel paljud said vigastada,» ütles Ban Ki-mooni kõneisik.

«Peasekretär kutsub Iraagi valitsust üles kiiresti vahejuhtumit uurima ja tooma toimepanijad kohtu ette. Sellised teod ei tohi jääda karistamata.»

Iraani uudisteagentuuri Fars andmeil võtsid rünnaku eest Iraani Rahvamodžaheedide laagrile vastutuse Iraagi šiiavõitlejad. Laagrit ja selle ümbrust tabas ühtekokku vähemalt 15 raketti.

«Me hoiatasime selle terroriorganisatsiooni liikmeid, et nad Iraagist niipea kui võimalik lahkuksid,» vahendas Fars Muhtari armee komandöri Wathiq al-Battati sõnu.

Sõltumatut kinnitust selle Teherani rahastatud rühmituse teatele pole olnud võimalik saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles