Islamiriik vallutas Süüria linna

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Terrorirühmitise Islamiriigi võitlejad hõivasid pühapäeval Süüria keskosas Maheeni linna, teatas Süüria Inimõiguste Vaatluskeskus.

«Islamiriik hõivas pärast kaht enesetapurünnakut kohalike mässuliste toel raskusteta Maheeni linna Homsi provintsis,» vahendas vabaühendus.

Maheen asub provintsi valitsuse kontrolli all olevast pealinnast Homsist 70 kilomeetrit kagu pool ning Süüria-Liibanoni piirist 35 kilomeetrit idas.

Islamiriik teatas internetis samuti edukast pealetungist, mis tõi nende väed 20 kilomeetri kaugusele põhja-lõuna maanteest, mis ühendab pealinna Damaskust Homsi, Hama ja Aleppo linnadega.

ISIS ründas Maheeni lähedalasuvast kristlaste külast Al-Qaryatainist, mille terroristid hõivasid augustis. Maheenist jätkas rühmitis pealetungi kirdesse peamiselt kristlastega asustatud Sadadi linna ning Homsi linna ja Damaskust ühendava maantee suunas.

USA teatas laupäeval, et abistab Süüria opositsiooni veel 100 miljoni dollariga, mis on mõeldud muu hulgas kohalike nõukogude ja kodanikuühiskonna aktivistide tarvis. Sellega kasvab Süüria opositsioonile 2002. aastast saadik eraldatav abi 500 miljoni dollarini.

Teade täiendavast abist tuli päev pärast seda, kui USA oli avalikustanud kümnete eriüksuslaste saatmise appi jõududele, kes võitlevad sunniitliku äärmusrühmitusega Islamiriik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles