Opositsioon boikoteerib Aserbaidžaani valimisi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP/SCANPIX

Aserbaidžaanis toimuvad pühapäeval parlamendivalimised, mis tõenäoliselt tugevdavad veelgi president Ilham Alijevi võimuhaaret ja mida suuremad opositsioonierakonnad boikotivad.

Opositsiooni ja rahvusvaheliste inimõigusorganisatsioonide hinnangul on valimised kallutatud ning poliitiliste oponentide vangistamine valitsuse poolt fabritseeritud süüdistuste alusel on piiranud konkurentide võimalusi kampaania läbiviimiseks.

Juhtivad opositsioonierakonnad, teiste seas Demokraatlike Jõudude Rahvuskogu (NCDF), Müsava ja Aserbaidžaani Demokraatlik Partei, on nimetanud valimisi «imitatsiooniks» ning keeldunud osalemast.

Valitseva Uue Aserbaidžaani partei kinnitusel on valimised täiesti demokraatlikud. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) on teatanud, et ei saada seoses Bakuu kehtestatud piirangutega vaatlusmissioonidele valimistele oma vaatlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles