Egiptuse lennuõnnetuse ohvreid hakati Venemaale transportima

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval, 31. oktoobril kukkus Egiptuses Siinai poolsaarel alla Venemaa reisilennuk Airbus A321, mille pardal olnud 224 inimest hukkusid.

Uudisteagentuuri AFP teatel alustati eile ohvrite transportimisega Venemaale ning esimesel lennul oli üle 160 surnukeha.

Hukkunud transporditi Egiptuse pealinnast Kairost Venemaale Peterburgi.

Möödunud laupäeval Põhja-Siinai linnast El-Arishist 100 kilomeetri kaugusel õnnetusse sattunud lennukis olid enamjaolt venelastest turistid, kes käisid puhkamas Egiptuses Sharm el-Sheikis ja lendasid tagasi Peterburgi.

Eilse seisuga oli sündmuskohalt leitud 163 inimese surnukehad, kuid laipade otsimine jätkub.

Lennundusekspertide hinnangul langunes lennuk 23 minutit pärast õhkutõusmist, kuid veel ei ole teada, mis seda põhjustas.

Äärmusrühmitus Islamiriik avaldas kohe pärast õnnetuse avalikuks tulemist teate, et nemad on selle taga, kuid lennundusametnikud kahtlevas selles väites. Väidetavalt oli see kättemaks Venemaa õhurünnakute eest Süürias.

Egiptuse võimude teatel on lennuki mustad kastid, millest ühes on lennu tehnilised andmed ja teises kokpitis toimunu, leitud ja neis olevat analüüsitakse hoolega.

Allakukkunud lennuk kuulus Vene lennufirmale Kogalõmavia, mille esindajate teatel ei usu nad, et inimlik faktor nüüdse õnnetuse põhjustas. Lisati, et lennuki kapten Valeri Nemov oli väga kogenud piloot, kellel oli seljataga 12 000 lennutundi.

Venemaal oli eile seoses lennukatastroofiga leinapäev, kuid Peterburis on leinapäev veel täna ja homme, sest enamik reisijaid oli pärit sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles