Kogalõmavia välistab raketirünnaku lennukile

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene hädaolukordadeministeeriumi täna väljastatud foto Egiptuse lennuõnnetuse sündmuspaigalt.
Vene hädaolukordadeministeeriumi täna väljastatud foto Egiptuse lennuõnnetuse sündmuspaigalt. Foto: SCANPIX

Vene lennufirma Kogalõmavia juhtkond arvab, et lennuki A321 õhus lagunemise põhjus oli väline mõjutus, ent välistab raketirünnaku.

Aleksandr Smirnov. Fotod: Scanpix
Aleksandr Smirnov. Fotod: Scanpix Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP

Terrorirühmitis Islamiriik on postitanud internetti videoklipi, milles on väidetavalt näha, kuidas nad tulistasid alla möödunud laupäeva hommikul Egiptuses Siinai poolsaarel alla kukkunud Vene reisilennuki 224 inimesega pardal. 

Kogalõmavia juhtkond arvab, et video ei vasta tõele. «Midagi ei saa välistada. Aga need kaadrid, mis on ilmunud internetis, meie leiame, et need on võltsitud,» ütles lennufirma peadirektori asetäitja Aleksei Smirnov.

Sealhulgas on juhtkond Smirnovi sõnul täielikult välistanud versiooni tehnilisest rikkest või et lennukimeeskond oleks ise vea teinud. Ta lisas, et piloodid kaotasid Egiptuses täielikult kontrolli õhusõiduki üle ega proovinud enne allakukkumist mingit raadioühendust luua.

Lennufirma peadirektori asetäitja mainis, et lennuk oli tehniliselt täiuslikus seisukorras. «Lennukijuht, kes lendas õnnetuse reisil, ei märkinud mitte mingisuguseid teateid lennupäevikusse enne väljalendu,» lisas ta.

«Ainus võimalik põhjus saab olla lennuki väline mehaaniline mõjutamine,» teatas Smirnov ajakirjanikele. Tema sõnutsi ei ole olemas sellist süsteemide kokkujooksmise kooslust, mis võiks tuua kaasa lennuki lagunemise õhus.

Vene eriolukordade minister Vladimir Putškov teatas täna, et reisilennuki mustad kastid on heas seisukorras.

«Need (kastid) on heas seisukorras,» ütles Putškov, kes vaatas koos Rosaviatsija juhi Aleksandr Nedarenkoga Egiptuses allakukkunud lennukompanii Kogalõmavia lennuki А321 mustad kastid üle.

Vene eriolukordade ministril oli ka töökohtumine Egiptuse transpordiministriga.

«Kohtumise käigus arutati otsingute teise järgu ühist töökorraldust, muu hulgas korraldati eriolukorra piirkonnast hukkunute asjade jaoks transpordikoridor Kairo lennujaama,» selgitas minister.

Tema sõnutsi arutati ka riikidevahelise lennunduskomitee töö toetamise viise. Komitee uurib 224 inimelu nõudnud õnnetuse asjaolusid.

Peterburis Kaasani katedraalis süüdati ohvrite mälestuseks täna küünlaid.
Peterburis Kaasani katedraalis süüdati ohvrite mälestuseks täna küünlaid. Foto: VASILY MAXIMOV/AFP
Kogalõmavia kontoris mälestati täna hukkunud kolleege.
Kogalõmavia kontoris mälestati täna hukkunud kolleege. Foto: MAXIM SHEMETOV/REUTERS
Venelased tõi täna Peterburis lennuõnnetuse ohvrite mälestuseks Paleeväljakule hulganisti lilli.
Venelased tõi täna Peterburis lennuõnnetuse ohvrite mälestuseks Paleeväljakule hulganisti lilli. Foto: VASILY MAXIMOV/AFP
Vene eriolukordade ministeeriumi töötajad täna hommikul Peterburi linna surnukuuri juures enne lennuõnnetusohvrite transportimist.
Vene eriolukordade ministeeriumi töötajad täna hommikul Peterburi linna surnukuuri juures enne lennuõnnetusohvrite transportimist. Foto: DMITRY LOVETSKY/AP
Lennuõnnetuste ohvrite kehad toimetati täna erisõidukitega Peterburi matuseteenistuste krematooriumi, kus tuvastatakse nende isikud.  
Lennuõnnetuste ohvrite kehad toimetati täna erisõidukitega Peterburi matuseteenistuste krematooriumi, kus tuvastatakse nende isikud.  Foto: Igor Russak/RIA Novosti
Vene eriolukordade ministeeriumi töötajad täna Peterburis krematooriumi ees.
Vene eriolukordade ministeeriumi töötajad täna Peterburis krematooriumi ees. Foto: Igor Russak/RIA Novosti
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles