Indias pandi põlema telefonist liiga valju muusikat mänginud poiss

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: AP/Scanpix

Kesk-India Madya Pradeshi osariigi kohtule esitati petitsioon, et vastutusele võetaks mehed, kes panid augustikuus elusalt põlema alamasse kasti kuuluva poisi, kes kuulas nende meelest oma mobiiltelefonist liiga valjusti muusikat. 

Acchoda külast pärit 16-aastane Pandyia süüdati ja tema laip pandi seejärel puu külge rippuma. Tema süütegu seisnes selles, et ta sõitis jalgrattaga ja mobiililt valju muusikat kuulates mööda kõrgemasse kasti kuuluvatest poistest. Viimaste käsklustest heli vaiksemaks keerata Pandyia keeldus. Külakogukond vaikis juhtumi maha ning hoolimata perekonna püüdlustest ei reageerinud ka politsei.

Posi söestunud surnukeha leidis öisel ajal tema vanaema. 16. augustil viis politsei laiba lahkamisele, kuid ametlikku menetlust ei alustanud. Pärast kaks nädalat kestnud proteste avati küll toimik, kuid juhtum liigitati seal mitte mõrva, vaid enesetapule kaasaaitamise alla.

«Rohkest tõestusmaterjalist hoolimata üritas politsei kõrgema kasti meeste kaitseks juhtumi maha matta,» lausus teemaga tegeleva kodanikeühenduse esindaja. Et politsei nende abipalvetele ei reageerinud, pöördusid nad petitsiooniga kõrgema kohtu poole. «Laip oli söestunud, kuid köis, millega see oli seotud, polnud põlenud. See näitab, et esmalt ta süüdati ja seejärel seoti surnukeha puu külge. On šokeeriv, et politsei pani selle kirja kui enesetapule kaasaaitamine,» ütles ametnik. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles