Kerry: sanktsioonide tühistamise eeltingimus on Minski lepete täitmine

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry.
John Kerry. Foto: AP/Scanpix

Venemaa vabaneb sanktsioonidest siis, kui Minski lepped on täidetud, ütles Ameerika Ühendriikide välisminister John Kerry.

«Kõik see (Minski lepete täitmine) peab toimuma ja siis tühistatakse sanktsioonid. Siis saame me naasta suhete juurde, mis, ma loodan, on kasuks Ukraina inimestele ja vähendavad pinget, mis on kestnud mitu aastat,» ütles Kerry intervjuus telejaamale Mir.

«Minski lepped nõuavad teatavaid tegusid kõikidelt pooltelt: mässulistelt, Venemaalt, Kiievilt ja on väga tähtis, et pooled järgiksid saavutatud kokkuleppeid,» lisas Ühendriikide välisminister.

«Raskerelvastus tuleb tagasi tõmmata ja riigipiirid peavad jääma puutumatuiks. Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioon (OSCE) peab saama olukorda seirata. Valimistel peavad osalema välisvaatlejad ja valimised peavad aset leidma Ukraina seaduste kohaselt.» ütles Kerry.

«Ukraina ei ole kompromissikoht, kuigi ma arvan, et kõikide poolte kompromissivalmidus aitaks kaasa,» ütles ta vastuseks küsimusele, kas Moskva ja Washington võivad Ukraina osas kokku leppida.

USA on kehtestanud Venemaale kaks Krimmi annekteerimise ja Ida-Ukrainas separatistliku konflikti õhutamise ja sellest osalemise eest kaks sanktsioonidepaketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles