Al-Qaeda liider kutsus islamiste üles koonduma Venemaa, USA ja Iraani vastu

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ayman al-Zawahri.
Ayman al-Zawahri. Foto: /AP

Terrorivõrgustiku al-Qaeda liider Ayman al-Zawahri kutsus moslemeid üles koonduma Süürias USA, Venemaa ja Iraani vastu, ekspertide arvates võib see olla märk terrorivõrgustiku ning äärmusrühmituse Islamiriik lähenemisest, kirjutas ERRi uudisteportaal.

Zawahri rääkis pühapäeval internetis avaldatud audiosalvestises, et ameeriklased, venelased, iraanalsed, alaviidid ja Hezbollah koordineerivad sõjategevust al-Qaeda vastu. «Kas me siis ei suuda omavahelist võitlust lõpetada ning suunata oma jõu nende vastu?», vahendas Reuters terrorivõrgustiku liidrit.

Pole teada, millal salvesus on tehtud, kuid viited Venemaa agressioonile näitavad, et see pärineb viimastest nädalatest, mille jooksul Venemaa on pommitanud Süürias nii mõõdukate opositsioonirühmituste kui ka äärmusrühmituse Islamiriik positsioone.

Oma eelmises, septembris avaldatud audiosalvestises nimetas Zawahri Islamiriiki ning selle liidrit Abu Bakr al-Baghdadit ebaseaduslikeks, kuid kutsus samas selle rühmituse poolehoidjaid al-Qaedaga ühinema ning võitlema Süürias ja Iraagis lääneriikide koalitsiooni vastu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles