Sisi: IS-i jutt Vene lennuki allatulistamisest on propaganda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene eriolukordade ministeeriumi eile avadatud fotol on näha, kuidas Egiptuse sõdurid koguvad kokku Vene reisilennuki pardal viibinud inimeste isiklikke asju.
Vene eriolukordade ministeeriumi eile avadatud fotol on näha, kuidas Egiptuse sõdurid koguvad kokku Vene reisilennuki pardal viibinud inimeste isiklikke asju. Foto: SCANPIX

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi nimetas äärmusrühmituse Islamiriik (IS) väiteid Vene reisilennuki allatulistamisest propagandaks, teatas täna BBC.

Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus laupäeval alla Egiptuse Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

«Propaganda, mille kohaselt kukkus see alla ISIS-e tõttu, on üks viis kahjustada Egiptuse stabiilsust, julgeolekut ja mainet,» sõnas Sisi BBC-le.

ISIS on lühend IS-i varasemast nimetusest Iraagi ja Süüria Islamiriik.

«Uskuge mind, olukord Siinail - eriti sellel piiratud alal - on meie täieliku kontrolli all,» lausus president. «Kõik asjast huvitatud on teretulnud juurdluses osalema.» 

Ekspertide hinnangul viitab lennukirusude ja surnukehade paiskumine suurele alale lennuki võimalikule purunemisele õhus.

USA luurejuht James Clapper ütles eile, et peab IS-i seotust reisilennuki hukuga ebatõenäoliseks, ent ei välista seda.

Kogalõmavia lennuki Airbus A321 mustade kastide analüüs peaks täna algama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles