Šoigu: Venemaa kontrollis strateegiliste tuumavägede lahinguvalmidust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2005. aasta fotol näeme Vene presidenti Vladimir Putinit hoidmas käes talle antud kingitust, TU-160 maketti.
2005. aasta fotol näeme Vene presidenti Vladimir Putinit hoidmas käes talle antud kingitust, TU-160 maketti. Foto: SCANPIX

Relvajõudude juhtimise ja praktilise tegutsemise plaanilise õppusesse kaasati Lõuna sõjaväeringkond, Põhja-Jäämere ja Vaikse ookeani laevastik, Kaspia flotill, strateegilised raketiväed ja kaugpommitajate juhatus, teatas teisipäeval Venemaa kaitseminister Sergei Šoigu.

«Harjutuse tulemused näitasid strateegiliste tuumajõudude ja ülitäpsete kaugrelvade kõrget lahinguvalmidust," ütles Šoigu.

Ministri sõnul "kontrolliti harjutuse käigus lahingukäskude ja signaalide kulgemise usaldusväärsust kogu käsuliini ulatuses - alates Venemaa relvajõudude juhtimiskeskusest kuni ühenduste komandopunktide ja sõjaväeosadeni. Ballistilisi ja tiibrakette lasid välja kõik Venemaa tuumatriaadi osised," meenutas ta.

«Muu hulgas lasid strateegiliste tuumaraketijõudude meeskonnad Plessetski kosmodroomilt mandritevahelisi ballistilisi rakette Topol. Strateegilised raketikandjad Tu-160 andsid tiibraketilööke Pemboi ja Kura polügoonidel asuvatele maismaasihtmärkidele. Põhja-Jäämere laevastiku allvee-raketiristleja Brjansk ja Vaikse ookeani laevastiku allvee-raketiristleja Podolsk lasid Barentsi ja Ohhoota merel vee alt välja ballistilised raketid. Kõiki sihtmärke tabati nõutava täpsusega,» ütles Šoigu.

Õppusel osutati erilist tähelepanu ülitäpsete kaugrelvade kasutamisele, lisas ta.

«Kaspia flotilli väike raketilaev Veliki Ustjug lasi õppesihtmärgi pihta tiibraketi Kalibr,» mida kasutati Süürias äärmusrühmituse Islamiriik vastu, ütles Šoigu.

«Operatiivtaktikaliste kompleksite Iskander-M meeskond lasi välja tiibraketi, mis tabas täpselt õppesihtmärki Kapustin Jari polügoonil,» lausus minister.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles