NATO hävitajad saatsid läinud nädalal viiel korral Vene lennukeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Su-24-tüüpi Vene sõjalennukid.
Su-24-tüüpi Vene sõjalennukid. Foto: SCANPIX

Balti õhuturbemissioonil osalevad NATO hävitajad tõusid eelmisel nädalal Vene lennukite saatmiseks Läänemere kohal õhku viiel korral, teatas Leedu kaitseministeerium esmaspäeval.

Hävitajad tõusid 27. oktoobril õhku kahel korral ning tuvastasid Vene sõjaväe transpordilennukid Tu-134 ja An-148. Mõlemal lennukil oli sisse lülitamata transponder ning kui üks neist lendas vastavalt eelnevalt esitatud lennuplaanile ning pidas lennujuhtimiskeskusega sidet, siis teise lendas ilma lennuplaanita, kuid pidas sidet lennujuhtimiskeskusega.

Päev hiljem tuvastati Vene pommita Su-24 ja hävitaja Su-27, mis lendasid ilma varem kooskõlastatud lennuplaanita ning mille transpondereid polnud sisse lülitatud ning kes ei pidanud sidet lennujuhtimiskeskusega. Samal päeval tuvastati veel kolmaski Vene lennuk – An-12 sõjaväe transpordilennuk, mis lendas aga vastavalt kõigile lennunõuetele.

31. oktoobril tuvastati kokku neli Vene lennukit – An-26 transpordilennuk, hävitaja Su-27, kaks pommitajat Su-24 ja üks pommitaja Su-34. Kõik mainitud lennukid lendasid vastavalt kõigile lennunõuetele.

NATO õhuruumi valvavad praegu Leedus Ungari Gripenid ja Eestis Ämari lennuväebaasis paiknevad Saksa hävitajad Eurofighter Typhoon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles