USA kaitseminister külastab Lõuna-Hiina merel seilavat lennukikandjat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Ashton Carter.
USA kaitseminister Ashton Carter. Foto: SCANPIX

USA kaitseminister Ashton Carter külastab homme Malaisia lähistel Lõuna-Hiina meres seilavat Ühendriikide lennukikandjat, ütles USA kaitseametnik eile.

Ametnik ei täpsustanud, kus lennukikandja USS Theodore Roosevelt visiidi ajal täpselt seilab, ent märkis, et tuumaenergia jõul liikuv alus on rutiinsel läbisõidul Lõuna-Hiina merest.

Carter viibiv Malaisias regionaalse kaitsedialoogi raames, mis tõi kokku kümneliikmelise Kagu-Aasia Riikide Assotsiatsiooni (ASEAN) ja USA, Venemaa, Austraalia ja Hiina kaitseametkonna juhid.

Ametniku sõnul külastab Carter lennukikandjat koos oma Malaisia ametivenna Hishammuddin Husseiniga.

Visiit võib veelgi pingestada Ühendriikide ja Hiina suhteid, mis said hoobi eelmisel teisipäeval, kui USA raketihävitaja USS Lassen tegi läbisõidu vaidlusaluse Spratly saarestiku juurde ehitatud Hiina tehissaarte vetest.

Peking protestis jõuliselt oma suveräänsuse rikkumise vastu. USA teatel ei laiene 12 meremiili laiune territoriaalvete tsoon tehissaartele ja tegemist on rahvusvaheliste vetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles