Islamiäärmuslased kordasid väidet lennuõnnetuse korraldamise kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leinajad Pulkovo lennujaama juures.
Leinajad Pulkovo lennujaama juures. Foto: SCANPIX

End Islamiriigiks (IS) tituleeriv sunniitlik äärmusrühmitus kordas täna, et laupäeval Siinai poolsaare kohal alla kukkunud Vene lennuk kukkus alla nende süül.

Äärmusrühmitus ei avalikustanud oma väite kinnituseks tõendeid. Sama väide esitati ka laupäeval. Egiptuse võimud on nimetanud islamiäärmuslaste väiteid valeks ja propagandaks.

«Tõestage, et me ei põhjustanud allakukkumist ning kuidas see juhtus. Me avalikustame detailid allakukkumise kohta enda valitud ajal,» teatati täna internetis avalikustatud islamiäärmuslaste sõnumis, mille kohaselt korraldati lennukatastroof tähistamaks Egiptuse islamiäärmuslaste truudusevannet ISile.

Egiptusest Sharm el-Sheikhist Venemaale Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Täpsustatud 14:11. Esialgses loos kirjutati ekslikult lennuki allatulistamisest, islamiäärmuslaste sõnumis allatulistamisele aga ei viidata, vaid räägitakse lennuki allakukkumise põhjustamisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles