Bulgaaria annab välja terrorismis süüdistatava teismelise prantslase

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selle aasta jaanuaris samuti Harkovos kinnipeetud Haiti päritolu 29-aastane Prantsuse kodanik Fritz-Joly Joachin.
Selle aasta jaanuaris samuti Harkovos kinnipeetud Haiti päritolu 29-aastane Prantsuse kodanik Fritz-Joly Joachin. Foto: SCANPIX

Bulgaaria kohus otsustas täna, et Prantsusmaal terrorismis süüdistatavana tagaotsitavaks kuulutatud 17-aastane noormees antakse välja, ütles prokuratuur.

«Kohus kiitis heaks Prantsuse kodaniku väljaandmise ja too andis ka ise nõusoleku,» ütles prokuratuuri pressiesindaja pärast kohtuistungit Lõuna-Bulgaarias Haskovo linnas.

Noormees nimega Sohaib Andrejak peeti kinni 16. oktoobril katsel Bulgaariast üle piiri Türki minna. Kohaliku meedia andmetel reisis ta dokumentidega, mis ei kuulunud talle, vaid tema õemehele, kes väidetavalt võitleb Süürias äärmusrühmituse Islamiriik (IS) ridades.

Hiljem selgus, et Prantsuse kohus on kuulutanud ta tagaotsitavaks seoses osavõtuga kuritegelikust vandenõust terroriaktide läbiviimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles