USA politsei arreteeris Prantsuse rongikangelast pussitanud mehe

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sacramento politseijuht Sam Somers Jr teavitamas meediat James Trani arreteerimisest
Sacramento politseijuht Sam Somers Jr teavitamas meediat James Trani arreteerimisest Foto: SCANPIX

USA California Sacramento politsei arreteeris mehe, keda kahtlustatakse Prantsusmaal rongis terrorirünnaku ära hoidnud ameeriklasest sõduri pussitamises.

Politsei teatel on kahtlusalune 28-aastane James Tran, kes tahtis 23-aastast Spencer Stone´i mõrvata, edastab AFP.

USA meedia andmetel on tegemist isikuga, kes kuulub kuritegelikku gängi ja kes on ka varem kuritegusid korda saatnud.

Selle aasta  21. augustil ründas relvastatud 25-aastane Maroko päritolu  Ayoub El Khazzani  Prantsusmaal Thalysi rongis kaassõitjaid, kuid kaasreisijad, nende seas ka paar USA sõjaväelast takistasid rünnakut. Üks neist oli Stone, kes teenib USA õhujõududes.

Oktoobri alguses pussitati Stone´i  Sacramentos kolm korda ülakehasse pärast seda, kui ta baarist lahkus.  Ta vajas haiglaravi ja sai hiljuti haiglast välja.

California politsei teatel jõudsid nad pussitaja jälile neile saadetud vihjete ja pussitamisjuhtumi tunnistajate ütluste põhjal.

Spencer Stone koos veel paari kaaslasega, kelle seas oli nii ameeriklasi kui prantslasi, aitas Prantsuse rongis tulistama hakanud meest kinni võtta. Suurim raskus langes Stone´ile, kes sõjaväelise väljaõppe abil sai kohe aru, et tegemist on terroristiga.

Nii USAs kui Prantsusmaal peetakse rünnaku ärahoidnuid kangelasteks ning Prantsuse võimud andsid neile kõrge aumedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles