CNN: Venemaa lennukihuku põhjustas tõenäoliselt Islamiriigi pomm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siinai poolsaarel allakukkunud Vene lennuki rusud.
Siinai poolsaarel allakukkunud Vene lennuki rusud. Foto: SCANPIX

USA luureallikate hinnangul  põhjustas Venemaa reisilennuki allakukkumise tõenäoliselt sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) paigaldatud pomm, edastas telekanal CNN.

Telekanali uudis tugineb anonüümsetele allikatele ja ametlikult pole taolist hinnangut avaldatud.

«Meil on küllaltki kindel aimus, et lennuki pagasi hulka oli paigaldatud lõhkeseadeldis,» tsiteeris CNN tundmatuks jääda soovinud luureametniku sõnu.

Ka Suurbritannia valitsus peab võimalikuks, et Venemaa reisilennuki allakukkumise Egiptuses Siinai poolsaarel põhjustas lõhkekeha.

«Kuna juurdlus on alles käimas, ei saa me kindlalt väita, miks Vene lennuk alla kukkus,» teavitas eile peaminister David Cameroni ametkond, kuid lisas, et uue teabe valguses on üha tõenäolisemaks muutunud lõhkekeha plahvatamise versioon.

«Ettevaatusabinõuna oleme otsustanud peatada Sharm el-Sheikhi lennud, kuni asjatundjad on üle kontrollinud turvameetmed,» teatasid Ühendkuningriigi võimuesindajad.

«Oleme jõudnud järeldusele, et on vägagi tõenäoline, et allakukkumise põhjustas lennukis olnud lõhkeseadeldis. Kõik lennud Sharm el-Sheikhi peatatakse, kuni on selgust saadud turvameetmete ja Venemaa lennuki saatuse osas,» ütles Suurbritannia välisminister Philip Hammond kriisikomitee erakorralisel kohtumisel.

USA saatkond Kairos hoiatas saatkonna töötajaid Siinai poolsaarele sõitmise eest kuni Vene reisilennuki huku asjaolude selgumiseni. Esmaspäevaõhtuses pöördumises teatas saatkond, et edastab uue teate, kui julgeolekumeede tühistatakse.

Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Egiptuse Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Teisipäeval alustati lennuki mustade kastide uurimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles