Briti lennufirmad katkestasid lennud Sharm el Sheikhi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airways lennuk
British Airways lennuk Foto: SCANPIX

Ühendkuningriigi lennufirmad katkestasid Briti saarte ja Egiptuse kuurorti Sharm el Sheiki vahelised lennud julgeolekukaalutlustel.

Briti välisministri Philip Hammondi teatel võeti selline otsus vastu pärast lennundusekspertide edastatud raportit lennujaamade ja reisijate turvalisuse kohta, edastab BBC.

Seni Sharm el Sheikhis olevad britid loodetakse kodumaale toimetada erilendudega niipea kui võimalik.

Briti võimude teatel sundis neid lendudest loobuma 31. oktoobril Venemaa reisilennukiga Airbus A321 juhtunud õnnetus Siinai poolsaarel. Hukkusid kõik pardal olnud 224 inimest, kelle seas oli 25 last.

«Me ei saa kahtluse alt jätta välja, et pardal oli lõhkekeha, mis tõi kaasa lennukatastroofi ja paljude inimeste hukkumise,» teatas Hammond.

Samal arvamusel on ka USA luureallikad.

Briti välisministeerium edastas teate, milles hoiatatakse Egiptusse Sharm el Sheikhist läbireisimise eest, samas rõhutati, et kuurort on turistidele turvaline.

Ministeeriumi andmetel on praegu Sharm el Sheikhis umbes 20 000 Briti kodakondsusega isikut, kellest umbes 9000 on puhkajad.

Hammondi sõnul tehakse kõik, et Briti turistid jõuaksid kodumaale turvaliselt tagasi.

Egiptuse välisminister Sameh Shoukry avaldas nördimust, et Briti lennufirmad loobusid Sharm el Sheikhi lendamast, süüdistades samas Briti valitsust Vene lennukiga juhtunud õnnetuse kohta liiga kaugeleulatuvate järelduste tegemises.

Lennufirma Thomas Cook katkestas Sharm el Sheikhi lennud kuni 12. novembrini, sama tegid ka Thomson Airways ja First Choise.

British Airways ei lenda Sharm el Sheikhi kuni 6. novembrini. Easy Jet ja Monarch lõpetavad lennud alates tänasest ja jälgivad olukorda.

Iirimaa lennundusameti teatel ei lenda Sharm el Sheikhi ükski Iiri lennufirma enne, kui selleks on antud võimude ja julgeolekuteenistuse luba.

Egiptuses olevate Briti turistide sõnul langetasid võimud halva otsuse, kuna nende arvates on Vene lennukiga juhtunu üksikjuhtum.

Lisaks kannatab Egiptuse turismitööstus, kui suur osa turiste tulemata jääb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles