Leedu lääneosas mõrvati neli naist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Leedu lääneosas mõrvati neli naist, peaminister Algirdas Butkevičiuse sõnul oli Kražiai alevis aset leidnud veretöö peamine põhjus alkoholi kuritarvitamine.

«See on šokk. See on mehe mõistust mõjutanud alkoholi kuritarvitamise tagajärg,» lausus ta täna hommikul raadiojaamale Žiniu radija. Peaministri sõnul on teda teavitatud, et kahtlusalune oli aasta algusest saadik regulaarselt alkoholi tarbinud.

Uudisteportaali 15min.lt ajakirjanik Jurgita Lapienytė sõnas Postimehele, et mees sooritas kuritööd, kuna tal oli joomiseks raha vaja. «Ta röövis kõiki naisi, kuid rahasummad, mida ta sealt sai, olid väiksed. Ta võttis ohvrite majadest ka asju kaasa ja üritas neid maha müüa,» sõnas Lapienytė.

Leedu ajakirjaniku sõnul saadi kurjategija eile kohalikus poes kätte, täiesti purupurjus ja käed verega koos. «Ta oli üritanud sealt midagi osta. Politsei ei saanud hakata üle kuulamagi, sest ta oli täiesti täis ja ei suutnud isegi ühtegi lauset kuuldavale tuua,» ütles Lapienytė.

Mõrvar elas koos ühe naisterahvaga, kes oli ühtlasi ka tema joomapartner. Tapetud naisi tundis mees juba varem, sest kuigi tal polnud kindlat töökohta, käis ta kodukandi inimesi majapidamistöödel abistamas ja teadis seega ka, kuidas ohvrite kodudesse sisse pääseda. «Politseiraportis on ka kirjas, et ta oli mõnede ohvrite suhtes näidanud üles brutaalsust, kuid ma ei tea, mida see tähendab, sest seda ei täpsustata,» rääkis Lapienytė.

Ka oli mees kümne aasta eest mõrva eest vangis istunud, kuid seda poletea, kes oli ta toonane ohver. 

Mõrvad toimusid mitme päeva vältel, esimene tapmine toimus esmaspäeval. Pole kindel, millises järjekorras mees oma ohvrid tappis, kuid esimesena leiti 74-aastase naise surnukeha. Siis leiti korraga tapetud kahe inimese laibad, 81-aastase naispensionäri ja teda külastanud 62-aastase sotsiaaltöötaja omad. Viimane ohver oli 55-aastane naine. Esimene ohver leiti kell kolm päeval, kaks järgmist umbes kell kuus õhtul ja viimane pärast kümmet õhtul.

Naispensionäri naabritel tekkis kahtlus, kui nad nägid õhtul sotsiaaltöötaja jalgratast jätkuvalt maja kõrval seismas, kuigi tööpäev oleks pidanud ammu läbi olema. Lõpuks helistasid nad 81-aastase naise mobiiltelefonile ning kuulsid, et toas telefon heliseb, kuid keegi seda vastu ei võta.

Siis pöördusid naabrid politsei poole, ning politsei viibis just sündmuspaiga lähedal, sest oli uurimas esimese naise mõrva, kelle kodu asus teisest mõrvapaigast ainult 900 meetri kaugusel. Topeltmõrva sooritas mees tõenäoliselt kirvega, sest mõlemal ohvril olid sügavad peahaavad ja ülejäänud kahte naist pussitas.

Peaministri sõnul on teda teavitatud, et kahtlusalune oli aasta algusest saadik regulaarselt alkoholi tarbinud.

Politsei kahtlustab eile Kražiais toime pandud nelikmõrvas 57-aastast meest, kes elab lähedalasuvas külas ning on varem tapmises süüdi mõistetud. Politsei andmeil tappis ta naised röövimiskatsel.

Vaade kuritööpaigale. Fotod:
Vaade kuritööpaigale. Fotod: Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt

Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt
Foto: 15min.lt
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles