Euroopa Liit ja Brasiilia allkirjastasid viisavabaduslepingud

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaade Rio de Janeiro linnale Brasiilias.
Vaade Rio de Janeiro linnale Brasiilias. Foto: Wikipedia.org

Esmaspäeval 8. novembril Brüsselis toimunud justiits- ja siseküsimuste nõukogu istungi raames allkirjastasid Brasiilia Liitvabariik ja Euroopa Liit lepingud, mis näevad ette viisavabaduse ELi kodanikele ning määratlevad reeglid Brasiilia kodanike sisenemis- ja viibimisnõuete osas.

Kohtumisel osalenud siseminister Marko Pomerants avaldas lootust, et viisavabadus saabub järgmisel aastal, vahendas siseministeeriumi pressiesindaja.

«Jõustumiseks tuleb mõlemal poolel läbida parlamentaarsed protseduurid, vajalik on Euroopa Parlamendi heakskiit ning ratifitseerimine Brasiilia parlamendi poolt,» ütles Pomerants.

Siseministrid arutasid nõukogu istungil  Euroopa Komisjoni iga-aastast viisavastastikkuse raportit, mille eesmärgiks on survestada kolmandaid riike kohtlema Euroopa Liidu kodanikke võrdväärselt.

«Eesti on saavutanud tänaseks vastastikkuse enamike riikidega, sealhulgas Kanada, USA ja Austraaliaga. Ainsana oligi üleval viisavabaduse küsimus Brasiiliaga,» märkis Pomerants.

Lisaks kiitis nõukogu heaks eelnõu, millega antakse viisavabadus Albaania ning Bosnia ja Hertsegoviina kodanikele.

Siseminister Marko Pomerantsi saatsid visiidil nõunikud siseküsimustes Eesti alalises esinduses Euroopa Liidu juures Kristo Põllu ja Uku Särekanno ning siseministeeriumi nõunik Euroopa Liidu alal Maila Sass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles