Putin ja Cameron rääkisid Siinai lennuki pommiteooriast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia peaminister David Cameron ja Vene president Vladimir Putin.
Suurbritannia peaminister David Cameron ja Vene president Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin ja Briti peaminister David Cameron rääkisid eile telefonivestluses brittide kartusest, mille taga on arvamus, et laupäeval Siinai poolsaarel alla kukkunud Vene reisilennukile sai saatuslikuks pardale paigutatud pomm.

Putin ütles Cameronile, et Egiptuses Siinai kohal aset leidnud А-321 lennuõnnetuse põhjuste tuvastamiseks on vaja eritleda andmeid, mis ametliku juurdluse käigus alles ilmnevad, teatas Kremli pressiteenistus.

Riigijuhid arutasid ka ühist võitlust rahvusvahelise terrorismi vastu.

Telefonivestlus leidis aset Cameroni algatusel.

Briti peaministri kantselei teatel lubasid Cameron ja Putin olla tihedas kontaktis lennukihuku uurimise ajal.

«Briti peaminister ja president Putin nõustusid ühise terrorismiohu olemasolus. President avaldas kõne eest tänu ja mõistmist meie mure suhtes Briti kodanike turvalisuse pärast. Nad leppisid kokku jääda uurimise ajaks tihedasse kontakti,» seisis peaministri kantselei avaldatud kommünikees.

Londoni mure, et lennuk võis alla kukkuda lõhkeseadme tõttu on suurenenud, lisati teates.

Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Egiptuse Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles