Egiptus tõrjus väiteid Vene reisilennuki hävinemisest pommi tagajärjel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droonipilt õnnetusepaigast.
Droonipilt õnnetusepaigast. Foto: SCANPIX

Egiptuse kultuuriväärtuste ja pärandi minister Mamdouh Eldamaty tõrjus USA ja Suurbritannia väiteid, et Siinail alla kukkunud Vene reisilennuki allakukkumise võis põhjustada lennuki pardale paigutatud lõhkeseade.

Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Egiptuse Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Teisipäeval alustati lennuki mustade kastide uurimisega ning praeguseks on õnnetuspaigalt leitud 140 reisija surnukeha.

Ministri sõnul ei kukkunud lennuk alla terroriakti tõttu, vaid tegemist oli õnnetusega. «Juhtunu on väga kurvastav, kuid peame ära ootama juurdluse tulemused.»

Egiptuse võimud lootsid, et USA ja Suurbritannia ootavad ära käimasoleva juurdluse tulemused, ütles täna Egiptuse presidendi pressiesindaja Alaa Youssef.

Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskovi sõnul ei saa välistada ühtegi teooriat lennuki hävimisest, kuid konkreetse teooria teistest esile tõstmine on pelgalt spekulatsioon.

On märkimisväärne võimalus, et lennukihuku põhjustas pomm, ütles eile Briti välisminister Philip Hammond. Suurbritannia peatas tähtajatult kõik Sharm el-Sheikhi lahkuvad ja sealt tulevad lennud.

«Meil on küllaltki kindel aimus, et lennuki pagasi hulka oli paigaldatud lõhkeseade,» tsiteeris telekanal CNN neljapäeval tundmatuks jääda soovinud USA luureametniku sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles