Pildid: Venemaal hakati matma Siinai katastroofi ohvreid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Venemaal hakati matma Egiptuses Siinai poolsaarel 31. oktoobril aset leidnud lennukatastroofis elu kaotanuid.

Hukkunud transporditi Egiptusest Kairost Venemaale Peterburi, kus nad pärast uurimist omastele üle anti, edastab Reuters.

224 elu kaotanu seas oli 25 last, kellest kõige noorem oli kümnekuune Darina Gromova.

Peterburis maeti eile 31-aastane Aleksei Aleksejev, kes oli Egiptuses Sharm el Sheikhis puhkamas, kuid kodumaale elusana tagasi ei jõudnud.

Aleksejev töötas insenerina konditsioneere paigaldavas firmas ning ta kolleegide sõnul sai ta puhkusereisi oma hea töö eest. Õnnetuses kaotas elu veel teine selle firma esindaja, kes oli Aleksejevi sõber, kuid rahvuselt valgevenelane.

«Lennuõnnetuse rahvusvaheline uurimine ei too meile Alekseid tagasi. Kuid me peame saama teada, kes vastutab nii paljude inimeste tapmise eest. Samuti tuleb teha kõik, et sellised juhtumid ei korduks,» teatas Aleksejevi sugulane Julia Vinogradova.

Vinogradova sõnul peaksid lennujaamad turvasüsteemi veelgi karmistama, et lendudele ei jõuaks midagi või kedagi ohtlikku.

Samal seisukohal on ka Venemaa peaminister Dmitri Medvedev, kes andis Vene transpordiministeeriumile käsu pidada selles küsimuses nõu teiste riikide lennundusametnikega.

Vinogradova lisas, et Aleksei oli nende perekonna süda ja hing, sest ta toetas abivajajaid ja oskas pereliikmetel tuju tõsta.

Aleksejevi surnukeha oli üks esimesi, mis Egiptusest Venemaale jõudis. Kohtuarstide sõnul oli ta nii heas seisundis, et ema sai kindlalt öelda, et tegemist on tema pojaga.

Vene ametnike teatel on ka neid surnukehi, mis on väga kannatada saanud ja mida on raske tuvastada.

Eile maeti Novgorodis teine Siinai õnnetusohver, kelleks oli 60-aastane Nina Luštšenko. Kohalikus koolis kokana töötanud naist olid ära saatmas lisaks perele ja sõpradele ka paljud Novgorodi elanikud.

Venemaa lennufirma Kogalõmavia lennuk Airbus A321 pidi 31. oktoobril lendama Egiptusest Sharm el Sheikist Venemaale Peterburi, kuid 23 minutit pärast õhkutõusmist kukkus alla.

Kohe pärast õnnetust teatas äärmusrühmitus Islamiriik, et lennuõnnetuse taga on nemad ja see on kättemaks Venemaa tegevuse eest Süürias.

Lennundus- ja luureekspertide sõnul ei saa välistada, et lennuki pardal oli pomm.

Siinai lennukatastroofi uurimine jätkub mitme riigi osavõtul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles