Pildid: Brasiilias sai liikuma pääsenud muda voolus surma 17 inimest

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Brasiilias purunes eile kaevandusjäätmete ladustamispaigas tamm, päästes liikuma mürgise muda tulva, mis mattis enda alla maju ja tappis vähemalt 17 ja vigastas 50 inimest, teatas tuletõrjeülem.

«Kadunute arv ületab 40, ent see ei ole ametlik,» ütles riigi kaguosa Minas Geraisi osariigi Mariana linna tuletõrjeülem Adao Severino juunior.

Tammi lähedal asuv Bento Rodriguese küla on praktiliselt muda alla mattunud, lausus ta. «Olukord on sünge. Pimedus on saabunud ja muda on palju.»

Päästeoperatsioonid kestavad kogu öö, lubas Severino.

Telepilt näitas mitmesaja meetri pikkuse punase paksu muda voogu, mis oli üle ujutanud maju ja rebinud neilt katuseid.

Mariana võimude teatel leidis õnnetus ase eile pärastlõunal kohaliku aja järgi ning veetulv kandis muda ja kive seitsme kilomeetri kaugusele.

Õnnetus mõjutab umbes 500 inimese elu.

Brasiilia keskvõim käivitas õnnetuskohas päästeoperatsiooni, kuhu on kaasatud ka helikopterid. Nende abil päästeti majakatustel ja puudel lõksus olnud inimesi.

Terviseeksperdid andsid koos kohalike võimudega hoiatuse, et kuna tegemist on kaevanduse jääkveega, siis on see mürgine ja ohtlik.

Lõhkenud tamm  kuulus Samarco kaevandusfirmale, kelle esindaja teatel nad uurivad õnnetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles