Video: USA vabariiklaste esikandidaat: piibli-Joosep ehitas Egiptuse püramiidid viljahoidlatena

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ben Carson
Ben Carson Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste partei presidendikandidaat number üks Ben Carson arvab, et piiblist tuntud tegelane Joosep ehitas Egiptuse kuulsad püramiidid.

Moosese esimeses raamatus ära mainitud Joosep oli Jakobi üks 12 pojast, edastab Buzzfeed.

Carsoni arvates lasi Joosep ehitada püramiidid viljahoidlatena ning need ei ole tegelikult vaaraode matmispaigad, nagu väidavad arheoloogid.

Internetti jõudis ka video, kus Carson oma teooriat 17 aastat tagasi Seitsmenda päeva adventistide ülikoolis selgitab.

Ta kinnitas nüüd kanalile CBS News, et ta on seni samal seisukohal.

«Arheoloogid arvavad millegipärast, et püramiidid ehitati vaaraode jaoks, kuid tegelikult on nende funktsioon hoopis teine,» nentis Carson.

Piiblist on teada, et kadedad vennad müüsid Joosepi Egiptusse orjaks, kus ta saavutas üsna kõrge ühiskondliku positsiooni, saades vaarao nõunikuks.

Joosepit peeti Vana-Egiptuses ennustajaks, kuna ta ennustas seitset õitsengu ja seitset ikaldusaastat. Ta ennustus täitus, kuid vaarao oli kogunud vilja, mille tõttu Egiptuses ei tekkinud näljahäda.

Carson lükkab videol ümber teooria, et tulnukad võisid ehitada kuulsad püramiidid.

«Kui vaadata, kuidas püramiidid on ehitatud ja nende sees olevaid õhukindlaid ruume, siis saab oletada vaid üht – need on laod, mis olid mõeldud erinevate asjade hoidmiseks. Paljud ufoentusiastid arvavad, et teiste planeetide olendid lendasid Maale, kaasas kõrgtehnoloogiline erivarustus. Ei ole vaja tulnukaid, kuna Maal on olemas väga kõrge jõud – jumal,» teatas nüüdne presidendikandidaat.

Carson on oma elukutselt neurokirurg, kes koos miljardär Donald Trumpiga on USA vabariiklaste presidendikandidaadid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles