Põgenikud Rootsi võimudele: elame kasvõi tänaval

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põgenikud Saksamaal ootamas Rootsi pääsemist
Põgenikud Saksamaal ootamas Rootsi pääsemist Foto: SCANPIX

Rootsi migratsiooniminister Morgan Johansson sõnas eile, et asüülitaotlejad peavad Rootsi tulles olema valmis ise endale elukoha otsima.

Rootsi võimude teatel ei ole neil enam ruume, kuhu põgenikke majutada, kuid sellest hoolimata ootas eile Saksamaal Rostockis umbes 2000 migranti võimalust pääseda Rootsi ja Soome.

End iraanlaseks Hassaniks nimetanud mees sõnas Rootsi väljaande Aftonbladet reporterile, et ta on valmis Rootsis kasvõi tänaval elama, peaasi et ta pääseb Rootsi.

Hassan ja veel mitmed migrandid lisasid, et Rootsi võimude hoiatus majutuspaikade puuduse kohta neid tagasi ei hoia.

«Magasime metsas, aasal, põllul ja tänavatel ka Serbias ning kogu teekonnal Saksamaale. Teeme seda ka Rootsis, kui olukord on selline. Lõpuks ikka leiame endale mingi peavarju,» jätkas optimistlik Hassan.

Rootsi migratsiooniametnike teatel võib sel aastal seal asüüli paluda umbes 160 000 inimest.

ÜRO andmetel on sel aastal saabunud Euroopa aladele umbes 700 000 inimest Lähis-Idast ja Aafrikast, kes põgenevad nii sõdade kui vaesuse eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles