USA ja Hiina elanikud tunnevad kõige vähem muret kliimamuutuse pärast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Planeet Maa.
Planeet Maa. Foto: SCANPIX

USA ja Hiina on maailma suurimad saastajad, kuid nende elanikud kuuluvad nende hulka, kes kõige vähem tunnevad muret kliimamuutuse mõjude pärast, selgus eile ülemaailmse küsitluse tulemustest.

Hiinas peab kliimamuutust väga tõsiseks probleemiks ainult 18 protsenti küsitletutest ning ainult 15 protsenti on väga mures, et kliimamuutus mõjutab neid isiklikult, ütles Pew Research Center.

USA-s peab kliimamuutust väga tõsiseks asjaks 45 protsenti vastanutest ning iga kolmas väljendas muret, et see võib neile personaalselt kahju tekitada.

Ülemaailmne seisukoht on aga see, et kliimamuutus on pakiline probleem.

«Enamik inimesi kõigis 40 riigis, kus küsitlust läbi viidi, ütlevad, et see on tõsine probleem ning globaalselt 54 protsenti peab seda väga tõsiseks probleemiks,» ütles Pew.

Veel keskmiselt 78 protsenti toetavad mõtet, et nende riik peab piirama kasvuhoonegaaside õhkupaiskamist osana rahvusvahelisest kokkuleppest Pariisis.

Küsitlus viidi läbi märtsist maini ning hõlmas näost-näkku ja telefoniküsitlust 40 riigis. Küsitluses osales 45 435 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles