Briti meedia: pomm võis olla peidetud pagasiruumi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharm El-Sheikhi lennujaam
Sharm El-Sheikhi lennujaam Foto: SCANPIX

Suurbritannia uurijad usuvad, et Vene reisilennuki alla kukkumise põhjustas pomm, mis oli enne lennuki õhkutõusmist paigutatud selle pagasiruumi, vahendab BBC. 

Briti ja USA valitsus on teatanud, et Sharm el Sheikhist Peterburi teel olnud lennukile võis saatuslikuks saada pardale toimetatud pomm. 

Julgeoleku-uurijad kahtlustavad, et keegi, kellel võis olla ligipääs lennuki pagasiruumi, pani lõhkekeha mõnda pagasisse juba enne kui lennuk õhku tõusis, ütles BBC korrespondent.

Briti ajalehe Times andmeil tuli info päevavalgele pärast USA-Briti ühist luureoperatsiooni, mille käigus kasutati sunniidi äärmusrühmituse Islamiriik (IS) Süürias ja Egiptuses tegutsevate võitlejate elektroonilise suhtluse paljastamiseks satelliite.

«Sõnumite sisu ja toon veenis analüütikuid, et pommi kandis lennukile reisija või lennujaama maapealse personali liige,» edastas leht.

Times infoallikat ei avaldanud.

Briti peaministri David Cameroni pressiesindaja keeldus infot kommenteerimast, öeldes, et valitsus ei lasku luureteemade üksikasjadesse.

Ajaleht Telegraph teatas, et ülitähtis luureinfo ilmnes pärast seda, kui Briti ja USA luureteenistused vaatasid uuesti läbi regiooni tuntud fanaatikute suhtluse.

«Nende otsingute käigus tuli ilmsiks paar päeva enne lennuki allakukkumist aset leidnud lobisemine, mis viitas vahetule rünnakule,» kirjutas Telegraph allikat avaldamata.

Siinai lennuõnnetuse taga võisid olla islamistlikud võitlejad

Siinais baseeruvaid võitlejaid seostatakse terrorirühmistusega Islamiriik (IS), kes on väitnud, et nemad on lennukatastroofi taga. Samas ei ole IS täpsustanud, kuidas nad seda tegid. Pärast USA ja Venemaa pommitamisreide Süüria kohal, on Islamiriik kuulutanud mõlemale riigile sõja. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles