Straujuma: Baltimaad on Ukrainaga solidaarsed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas
Taavi Rõivas Foto: SCANPIX

Balti riigid on Ukraina sõpradega solidaarsed ja jäävad alati toetama Ukraina territoriaalset terviklikkust, ütles Läti peaminister Laimdota Straujuma Baltimaade ja Ukraina peaministrite kohtumise järel.

«Oleme oma Ukraina sõpradega solidaarsed. Ukraina ja Euroopa Liidu jaoks on oluline jääda ühtseks poliitilise ja reformidealase toetuse asjus,» sõnas Straujuma eile Riias peetud kohtumisel.

Läti valitsusjuhi sõnul on samavõrd oluline Ukraina sisejulgeolek, aga ka selge sõnum ukraina rahvale, et nende riik on teel väärtuste suunas, mille toetuseks kogunes rahvas Maidanile.

Ukraina peaminister Arseni Jatsenjuk nimetas kohtumist ajalooliseks. Kiiev hindab väga kõrgelt Balti riikide toetust Ukraina terviklikkusele, sõnas ta. Ta märkis, et Ukraina võitleb Vene sõjaväe vastu ning EL peaks säilitama Venemaa-vastased sanktsioonid.

«Ootame EL-ilt sanktsioonide säilitamist, kuni Venemaa täidab täielikult Minski leppeid,» lausus Jatsenjuk, kes tänas Baltimaid tehnilise ja humanitaarabi eest.

Eesti peaminister Taavi Rõivas toonitas, et Venemaa rikub rahvusvahelist õigust ja Eesti toetab täielikult Ukraina suveräänsust, territoriaalset terviklikkust ja liikumist EL-i suunas.

Leedu peaminister Algirdas Butkevičius ütles, et Venemaale tuleks karmilt meelde tuletada endale rahvusvaheliste lepetega võetud kohustusi. Kui Minski leppeid ei täideta selle aasta lõpuks, tuleb Vene-vastaseid sanktsioone pikendada tähtajatult, sõnas ta.

Baltimaade peaministrid tervitasid Ukraina alustatud reforme ja väljendasid lootust, et need viiakse edukalt lõpule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles