Biden ja Porošenko: Vene-sanktsioonid jäävad Minski lepete täitmiseni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko.
Ukraina president Petro Porošenko. Foto: SCANPIX

USA asepresident Joe Biden ja Ukraina president Petro Porošenko jõudsid telefonivestluses üksmeelele, et Vene-vastased sanktsioonid tuleb säilitada Minski lepete täieliku täitmise ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse taastamiseni.

«USA asepresident kinnitas Ühendriikide soovi jätkata Minski lepete täieliku täitmise ja Ukraina territoriaalse terviklikkuse nimel töötamist. Osapooled leppisid kokku kehtivate rahvusvaheliste sanktsioonide säilitamise vajaduses nende eesmärkide saavutamiseks,» seisab Ukraina riigipea veebilehele postitatud avalduses.

Porošenko andis Bidenile ülevaate olukorrast Donbassis ja rõhutas Minski lepete täieliku täitmise vajadust Venemaa ja separatistide poolt, eriti selles osas, mis puudutab pantvange, okupatsioonivägede väljaviimist ning Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsioonile (OSCE) ligipääsu tagamist okupeeritud Donbassi aladele ning Ukraina-Vene piirilõigule, mis on Kiievi kontrolli alt väljas.

Samuti rääkis president Ukraina kohalike valimiste tulemustest.

Porošenko tänas Ühendriike järjekindla poliitilise toetuse, humanitaar-, finants- ja sõjalise abi eest ja toetuse eest reformide elluviimisel, sealhulgas korruptsiooni vastases võitluses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles