Lukašenko vannutati uuesti ametisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Lukašenko.
Aleksandr Lukašenko. Foto: SCANPIX

Tagasivalitud Valgevene president Aleksandr Lukašenko vannutati reedel Minskis Iseseisvuspalees uuesti ametisse.

Lukašenko tänas rahvast toetuse eest ja ütles, et inimesed näitasid, kes majas peremees on.

«Valimiskampaaniat jälgides tundsime me esimest korda enda ja rahva üle uhkust. Nägite, mis toimus ümberringi. Valgevene rahvas tuli vaikselt ja avalikult valimisjaoskondadesse ja näitas, kes majas peremees on. See on valgevene rahva suur teene ja tunnen tema teenimise üle uhkust,» ütles Lukašenko ametisse tagasivannutamise tseremoonial. Riigipea sõnutsi «näitasid valgevenelased keerulisel poliitilisel hetkel üles kokkuhoidmist».

«Inimesed näitasid oma häältega ustavust juba kakskümmend aastat käivale sise- ja välispoliitikale,» rõhutas ta. President välistas riigis nn värvilise revolutsiooni toimumise.

«Toimunud valimised tõestasid taaskord igat laadi jõududele ka meie riigi piiride taga, et vägivaldne võimuvõtt värviliste revolutsioonide ja väljakumeeleavalduste teel on määratud läbikukkumisele,» ütles Lukašenko.

«Rahulikus ja turvalises riigis ei saa midagi sellist kunagi juhtuda.» President märkis, et valimiste arvukad vaatlejad võisid veenduda, et kogu valimiskampaania möödus rahulikult, avatult ja ranges vastavuses seadustega. «Tänan kõiki, kes mind toetasid. See ei ole minu isiklik edu, see on üldrahvalik võit, see on valgevene rahva võit,» võttis riigipea oma jutu kokku.

11. oktoobril toimunud valimistel valiti Lukašenko 83,47 protsendi häältega viiendat korda Valgevene presidendiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles