Stockholmi plahvatus osutus infomüraks

Dagne Mihkels
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Reuters/ScanPix

Reedel kärgatas Stockholmi kesklinnas võimas plahvatus, mille põhjuse ja ohvrite kohta teated esialgu puuduvad, teatas Suurbritannia ajaleht Independent. Nüüd on selgunud, et mingit plahvatust tegelikult ei olnudki.

Kogu maailma meedia spekuleeris reede õhtul Stockholmis aset leidnud võimaliku terrorismiaktiga. Ajaleht Aftonbladet teatas äsja, et avaldab nüüd toimunust kogu tõe.

Kell 11.40 teatasid mitmed Stockholmi keskosas elavad inimesed kohalikule politseile, et nad kuulsid ühte või mitut plahvatust või pauke. Tunnistajad rääkisid politseile veel, et nägid palja ülakehaga meest, kellel oli käes midagi relvataolist. 

Politsei reageeris suurte jõududega, kohale sõitsid ka kiirabiautod ja päästjad. Kui nad pärale jõudsid, nägid nad meest, kes paigaldas akna ette kilet.

Aftonbladeti allikate sõnul arvas politsei algul, et mees üritab takistada politseinikel näha, mis korteris toimub. Usuti, et tegu võib olla pantvangiolukorraga. Politsei kiirreageerimisrühm vahetas mehega sõnumeid ja selgus, et pole toimunud ka mingit pantvangivõtmist.

Tegelikult oli särgita mees lihtsalt püüdnud kardinapuud akna kohale paigaldada, kuid ta kaotas tasakaalu ja pillas käest musta värvi akutrelli. See kukkus aknasse, purustas selle ja kukkus plekk-katusele. Kostus mürtsatus, mis oli päris vali. Nii vali, et tunnistajate sõnul oli seda kuulda üle kogu linnaosa. Kuid mingit plahvatust ei olnud. Ega ka relvastatud poolpaljast meest.

Oli vaid üks kohmakas mees, kes pillas käest tööriista ja üritas seejärel akent kilega katta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles