Soome valitsus jäi püsima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Sipilä (paremal), Alexander Stubb (vasakul) ja Timo Soini.
Juha Sipilä (paremal), Alexander Stubb (vasakul) ja Timo Soini. Foto: SCANPIX

Soome valitsuserakonnad jõudsid ööl vastu tänast peetud läbirääkimistel kokkuleppele sotsiaal- ja tervishoiureformide teostamises.

«Surve oli kõva,» märkis kokkuleppe saavutamisest täna hommikul oma ajaveebis avaldatud sissekandega teavitanud Sipilä, kes varem oli hoiatanud, et kui Keskerakond, Koonderakond ja Põlissoomlased kokkuleppele ei jõua, võib valitsusliit laguneda.

Eraldi tänas Sipilä koonderakondlasest rahandusministri Alexander Stubbi ja põlissoomlasest välisministri Timo Soini panust küsimuse lahendamisel. «Ma võin nüüd uhkelt öelda, et igaüks mängis oma osa suurepäraselt,» kirjutas Soini.

Läbirääkimistel keskenduti sotsiaal- ja tervishoiureformi tarbeks loodavate omavalitsuspiirkondade arvu küsimusele. Vaidluste tulemusena lepiti kokku, et kokku luuakse 18 sellist piirkonda, millest 15 hakkavad pakkuma oma sotsiaal- ja tervishoiuteenuseid ning kolmel tuleb seda teha koos mõne teise piirkonnaga. Võrdluseks, praegu on taolisi piirkondi 180.

Surve oli kõva

Lisaks taoliste üksuste vähendamisele lepiti kokku ka selles, et edaspidi saab sotsiaal- ja tervishoiuteenuste tarbija valida riigi, erasektori või kolmanda sektori teenusepakkuja vahel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles