Moskva: Egiptuses olevaid venemaalasi pole kavas evakueerida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisijad Kairo lennujaamas.
Reisijad Kairo lennujaamas. Foto: SCANPIX

Egiptuses praegu viibivaid ligi 80 000 venemaalast pole kavas evakueerida, teatas Vene turismiagentuuri Rosturism esindaja Irina Tjurina täna.

Tjurina sõnul naasevad turistid kodumaale, millal nad ise soovivad. «Evakuatsiooni ei toimu,» lisas Tjurina pärast valitsuskabineti koosolekut.

Paljud lennufirmad on 31. oktoobri lennukatastroofi tõttu Sharm el Sheikhi lennud tühistanud, mis tähendab, et tuhanded turistid ei pääse Egiptusest koju. Eile peatas lennud Egiptusesse ka Venemaa, kes aga eitab väiteid, nagu oleks lennuk alla kukkunud selle pagasiruumi peidetud pommi tõttu.  

Samas teatas Vene reisikorraldajate ühenduse tegevdirektor Maja Lomidze täna uudisteagentuurile RIA Novosti, et Venemaa saadab täna 46 ja homme 47 tühja lennukit Egiptusesse turiste ja nende pagasit koju tooma. 

Egiptusest Sharm el-Sheikhist Venemaale Peterburi suundunud Vene reisilennuk kukkus 31. oktoobril alla Siinai poolsaare keskosas, kõik 224 pardalolnut hukkusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles