Uurijad: Egiptuses alla kukkunud lennuki must kast ei viita riketele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse sõdurid ja Venemaa eriolukordade ministeeriumi töötajad katastroofipaigal.
Egiptuse sõdurid ja Venemaa eriolukordade ministeeriumi töötajad katastroofipaigal. Foto: SCANPIX

Egiptuses Siinai poolsaare kohal alla kukkunud Vene reisilennuki huku põhjust uuriv komisjon kuulas Airbus A-321 lennuandmete salvestis ja kokpiti häälesalvestis talletatut, mis ei viita rikkele lennuki süsteemides, ütles riikidevaheline lennunduskomitee (IAC).

«Lennuandmete salvesti peatas tõusu salvestamise tasemel 308 (9400 meetrit). Selle ajani oli lend normaalne ning lennuki süsteemides ega üksustes ei salvestatud ühtki viga,» ütles IAC raportis.

IAC spetsialistid töötavad katastroofipaigas koos Egiptuse uurimiskomisjoni ning Prantsusmaa, Saksamaa ja Iirimaa esindajatega.

Lennukirusude kogumine ja uurimine jätkub. Vrakitükke on leitud kuni 13 kilomeetri kauguselt.

Egiptuse Siinai poolsaare keskosas kukkus eelmisel laupäeval alla Sharm el-Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk, kõik 224 pardalolnut hukkusid. Lennuõnnetuse põhjuseks peetakse pardale peidetud pommi, kuid juurdlus veel kestab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles