Briti välisminister: lennuturvalisust võidakse ISi pommi puhul karmistada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti välisminister Philip Hammond.
Briti välisminister Philip Hammond. Foto: SCANPIX

Briti välisminister Philip Hammond hoiatas, et lennuliikluse turvalisusreegleid võidakse ülemaailmselt karmistada, kui jõutakse järeldusele, et Egiptuses alla kukkunud Venemaa reisilennukis oli tõepoolest pomm, edastas täna ajaleht The Independent.

Hammondi hinnangul on võimalik, et lennujaamade turvameetmeid karmistatakse eelkõige Lähis-Idas, Aasias ja Aafrikas, mis toob kaasa turvakontrolli märkimisväärse pikenemise ja lendude hilinemise.

«Kui selgub, et tegemist oli Islamiriigi (IS) pommiga, siis peame me loomulikult ümber hindama, milliseid turvameetmeid tahame me näha regioonides, kus IS on aktiivne,» märkis Hammond.

Egiptuse Siinai poolsaare keskosas kukkus eelmisel laupäeval alla Sharm el Sheikhist Peterburi suundunud Vene reisilennuk, kõik 224 pardalolnut hukkusid. Lennuõnnetuse põhjuseks peetakse pardale peidetud pommi, kuid juurdlus veel kestab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles