Nemtsovi tapmises kahtlustatav sai tagaselja süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veebruaris maha lastud Boriss Nemtsov.
Veebruaris maha lastud Boriss Nemtsov. Foto: SCANPIX

Vene uurimiskomitee esitas pataljoni Sever võitlejale Ruslan Muhhutdinovile tagaselja süüdistuse opositsioonipoliitiku Boriss Nemtsovi tapmises.

Reedel teatas uurimisega kursis olev Moskva allikas Interfaxile, et uurimiskomitee töötajad üritasid kutsuda ülekuulamisele Muhhatdinovit ja Tšetšeenia siseministeeriumi pataljoni Sever asekomandöri Ruslan Geremejevit, kuid nende lähedased keeldusid kutseid vastu võtmast.

«On hea, et juurdlus liigub õiget rada, kuid äärmiselt kahetsusväärne, et uurijad ei leidnud endas jõudu esitada Geremejevile süüdistust,» ütles kannatanute esindaja, advokaat Vadim Prohhorov.  

Prohhorovi arvates «võrduks Muhhutdinovile süüdistuse esitamine süüdistusega Geremejevile».

Varem on Prohhorov korduvalt teatanud, et juurdlus kavatseb Muhhutdinovi ja Geremejevi üle kuulata kui isikud, kes võivad olla seotud poliitiku mõrvaga. Teisi inimesi, nende seas Tšetšeenia liidrit Ramzan Kadõrovit, kannatanute advokaatidel üle kuulata ei lubatud.

Moskva Basmannõi kohus keeldus 14. oktoobril rahuldamast advokaat Prohhorovi kaebust juurdluse vastu. Kannatanud ja tapmise arvatava täideviija Zaur Dadajevi kaitsjad ei ole selle otsusega nõus. Selle seaduslikkust kontrollib Moskva linnakohus.

Nemtsov lasti maha 27. veebruari hilisõhtul Moskva kesklinnas Kremli lähedal Suurel Moskvoretski sillal, kus ta jalutas oma ukrainlannast tüdruksõbraga.

Basmannõi kohus on andnud korralduse viie Nemtsovi tapmises kahtlustatava mehe vahi all hoidmiseks.

Nende hulgas on teo toimepanekus kahtlustatavad Zaur Dadajev ja Anzor Gubašev ning arvatavad kaasosalised Hamzat Bahhajev, Tamerlan Eskerhanov ja Šadid Gubašev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles