Putin ergutas venelasi sportima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin.
Vladimir Putin. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin kutsus esmaspäeval usutluses uuele ööpäevaringsele spordikanalile venelasi üles sportima ning kiitis nende tugevust ja tööeetikat.

President ütles usutluses telekanalile Match TV, et kellelgi ei saa olla nii palju tegemist, et mitte pühendada aega vormis olemisele.

«Oma isikliku kogemuse põhjal võin öelda: mida rohkem teed, seda rohkem suudad,» ütles Öise Hokiliiga särgis Putin hokimängijate riietusruumis antud usutluses. «Motiveerivad nii võit kui ka lüüasaamine,» lisas president, kelle sõnul venelased ei tohiks raskustest ja lüüasaamisest heituda.

«Reeglina motiveerib võit igaüht. Lüüasaamine motiveerib eeskätt tugevaid,» ütles riigipea, kelle kinnitusel on enamik venelasi tugevad ja teevad palju tööd.

Putin ütles telekanalile, et kuigi ta ise on alates 11. eluaastast füüsiliselt aktiivne, ei saa ta sundida teisi valitsusametnikke oma eeskuju järgima. «See on valdkond, kus ei saa olla range, kus ei saa kasutada jõudu,» ütles president. «Inimesi tuleb õhutada spordiga tegelema. Kui teha seda osavalt, tuleb ka edu.»

Putin andis intervjuu mõni tund enne seda, kui Maailma Antidopinguagentuur (WADA) avaldas raporti väidetavast ulatuslikust dopingukasutamisest ja väljapressimisest Vene kergejõustikus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles