Indoneesias tahetakse narkokurjategijad panna krokodillide valvatavasse vanglasse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soolase vee krokodill ehk harikrokodill
Soolase vee krokodill ehk harikrokodill Foto: Wikipedia.org

Indoneesia narkokaubanduse vastu võitlemise amet tegi justiitsvõimudele ettepaneku luua narkokurjategijatele vangla, mida valvaksid krokodillid.

Nimetatud ameti juhi Budi Waseso teatel saab valvuritena kasutada soolase vee krokodille ehk harikrokodille, edastab AFP.

«Tahame investeerida harikrokodillidesse, kuna need loomad on valvuriteks sobivad. Krokodillid peavad olema julmad ja verejanulised, sest vaid selistena sobivad nad valvama jõhkraid kurjategijaid,» teatas Waseso.

Narkovastase võitluse ameti juhi arvates on krokodillidel veel üks hea omadus – neid ei saa raha eest ära osta ega neile altkäemaksu anda.

«Krokodille ei huvita raha ega narkootikumid. Kui vangid tahavad põgeneda, siis jõuavad nad suure tõenäosusega krokodillide hammaste vahele,» jätkas Waseso.

Indoneesia meedia teatel on see plaan alles algusjärgus ning narkovangla asukohta ei ole veel välja valitud.

Narkovastase ameti esindaja kinnitusel oleks uus vangla vaid narkokurjategijatele ning teisi vange sinna ei pandaks. Sellega saab ennetada ülejäänud vangide kaasamist narkosalakaubandusse.

Indoneesia narkoseadused on maailmas ühed karmimad ja narkootikumide salakaubaveo eest võib määrata surmanuhtluse.

Indoneesias hukati aprillis seitse narkokaubanduses süüdi mõistetud välismaalast, mis tõi kaasa lääneriikide protesti.

Indoneesias oli narkokuritegude eest nelja aasta pikkune hukkamispaus kuni 2013. aastani.

Indoneesia president Joko Widodo rõhutas, et surmanuhtlus on õigustatud, kuna Indoneesias on narkokaubandus ja narkootikumide tarbimine plahvatuslikult kasvanud ja kontrolli alt väljunud.

Hoolimata karmidest seadustest ja hukkamisest, on Indoneesias seni jätkunud narkosalakaubandus nii vanglates kui väljapool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles