Lõuna-Sudaanis leiti alla kukkunud kaubalennuki mustad kastid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lennuõnnetuse toimumiskoht Lõuna-Sudaanis Juba lennuvälja lähedal.
Lennuõnnetuse toimumiskoht Lõuna-Sudaanis Juba lennuvälja lähedal. Foto: SCANPIX

Lõuna-Sudaani uurijad leidsid eelmisel nädalal alla kukkunud nõukogude-aegse lennuki Antonov mustad kastid, teatas täna riigiraadio.

Lennuõnnetuses hukkus vähemalt 36 inimest.

Lõuna-Sudaani transpordiminister Kuong Danhier Gatluak tunnistas raadiousutluses, et riigil puuduvad vahendid teatud katastroofide uurimiseks, kuid lisas, et otsingumeeskonnad on leidnud 4. novembril vahetult pärast õhkutõusmist pealinna Juba lähistel alla kukkunud lennuki mustad kastid.

Kaubalennukis An-12 viibis ebaseaduslikult kümneid reisijaid, lennuk kukkus mõni hetk pärast õhkutõusmist alla Valge Niiluse jões asuval saarel. Õnnetusest pääses eluga vaid kaks inimest, mees ja väike tüdruk, kes paranevad haiglas.

Matusetalitus leidis aset pühapäeval kui lennuõnnetuse hukkunutest 22 inimest maeti massihauda.

Juba lennujaam on sõjas laastatud riigi tihedaima lennuliiklusega. Lõuna-Sudaani kaugemaid osi teenindavad kaubalennukid veavad tavaliselt nii reisjaid kui ka kaupa, ületades tihti lubatud kandemassi.

Lennuki kuuluvus on seni ebaselge. Venemaa transpordiministri nõunik Žanna Terehhova ütles Rossiiskaja Gazetale, et alla kukkunud An-12 ei ole Venemaa föderaalse õhutranspordiagentuuri (Rosaviatsija) registris.

Esialgseil andmeil oli lennuki allakukkumise põhjus tehniline rike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles