Euroopa Komisjon: osa Briti nõudmisi on äärmiselt problemaatilised

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker.
Euroopa Komisjoni president Jean-Claude Juncker. Foto: SCANPIX

Mõned Briti peaministri David Cameroni nõudmised läbirääkimistel Euroopa Liiduga on äärmiselt problemaatilised, teatas Euroopa Komisjon pärast Londoni nõudmiste kättesaamist.

«Me näeme mõnesid elemente, mis paistavad teostatavad, nagu liikmesriikide parlamentide rolli suurendamine, mõnesid keerulisi küsimusi nagu eurotsooni liikmete ja mitteliikmete õigused, ja asju, mis on äärmiselt problemaatilised, sest puudutavad siseturu põhivabadusi,» ütles Komisjoni pressiesindaja Margaritis Schinas.

Cameron ütles mõttekojas Chatham House peetud kõnes, et Suurbritannia soovib muudatusi neljas valdkonnas, muu hulgas kaitset euroalasse mittekuuluvatele liikmesriikidele, suuremat võimu liikmesmaade parlamentidele ja vähem bürokraatiat. Lisaks soovib Suurbritannia valitsusjuhi sõnul kontrollida migratsiooni ja mitte maksta EList pärit sisserändajatele nelja aasta jooksul teatud sotsiaalhüvitisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles