Putin: Venemaa vastab NATO raketikilbile uute ründerelvadega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene president Vladimir Putin
Vene president Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa astub NATO USA-juhitavale raketitõrjeprogrammile vastu uute ründerelvade ülesseadmisega, mis on suutelised sellest kilbist läbi tungima, ütles Vene president Vladimir Putin teisipäeval.

Putin ütles kohtumisel kaitseametnikega, et ballistiliste rakettide vastu suunatud kaitsesüsteeme arendades soovib Washington neutraliseerida Venemaa strateegilist tuumaheidutust ning saavutada otsustav sõjaline ülekaal.

Vene presidendi sõnul reageerib Moskva ründesüsteemide arendamisega, mis suudavad ükskõik millisest raketikilbist läbi tungida.

«Viimase kolme aasta jooksul on sõjalistööstusliku kompleksi kompaniid loonud ja edukalt katsetanud mitut tulevast relvasüsteemi, mis on suutelised läbi viima lahingmissioone kihilises raketitõrjesüsteemis. Sellised süsteemid on juba sel aastal hakanud tulema relvajõududesse. Ja praegu me räägime uut tüüpi relvade väljatöötamisest,» ütles Putin.

Vene president märkis, et USA on jätkanud tööd raketikilbiga hoolimata Iraani ja kuue maailma juhtriigi vahel sõlmitud kokkuleppest, millega islamivabariik lubas kärpida oma tuumaprogrammi vastutasuks rahvusvaheliste sanktsioonide leevendamise eest.

Putin ütles, et tulevikus võib ka Venemaa hakata välja töötama oma raketitõrjesüsteeme, kuid praegu keskendutakse peamiselt uute ründerelvade kasutuselevõtmisele.

Kremli kõneisiku Dmitri Peskovi sõnul kavatseb Venemaa kulutada vähem oma raketitõrjesüsteemile kui USA on seda teinud.

«Vene president on korduvalt öelnud, et me ei kavatse järgida USA eeskuju ning kulutada stratosfäärilisi summasid raketitõrjesüsteemile,» ütles ta ajakirjanikele. «President on öelnud, et variandid, mida me valime, on palju odavamad, kuid mitte vähem ja võib olla isegi rohkem efektiivsed.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles