Calais's puhkesid uued kokkupõrked politsei ja migrantide vahel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid Calais'e «džungli» lähedal.
Migrandid Calais'e «džungli» lähedal. Foto: SCANPIX

Põhja-Prantsusmaa sadamalinnas Calais's puhkesid eile kolmandat ööd järjest kokkupõrked politsei ja linna lähedal ajutistes laagrites elavate migrantide vahel.

Märulipolitsei kasutas pisargaasi ja veekahureid, et lõpetada tund aega kestnud vastasseis migrantidega, kes loopisid kõike kättejuhtuvat ning solvasid korravalvureid.

Eile mobiliseeriti 250 politseinikku, enamik neist CRS (märulipolitseid), et lõpetada migrantide laagri, mida Prantsusmaal nimetatakse  «džungliks», ümber puhkenud rahutused, ütles siseministeeriumi kõneisik Pierre-Hnery Brandet.

Migrantide arv Calais's kahekordistus juuni ja augusti vahel, kui Euroopa on seismas silmitsi oma rängima rändekriisiga pärast Teist maailmasõda.

Enamik migrante, kes Euroopa Liitu saabub, soovib saada asüüli Saksamaal või Rootsis, kuid paljud on jätkanud reisi Prantsusmaale, lootes kuidagi La Manche'i väina ületada.

Calais' lähedal püstitatud laagrites elab hinnanguliselt 4500 inimest.

Prantsusmaa tõhustas julgeolekut pärast vägivalla puhkemist viimastel päevadel, migrandid vastasid sellele liikluse häirimisega Calais' ringteel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles