Google`i kaardiviga õhutas Nicaragua ja Costa Rica vahelist vaenu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google´i kaart, millel on nii Nicaragua kui ka Costa Rica
Google´i kaart, millel on nii Nicaragua kui ka Costa Rica Foto: SCANPIX

Google Maps kaarditeenus õhutas Nicaragua ja Costa Rica vahelist vana vaenu.

CNNi andmetel oli Google´i kaardil nende kahe riigi piir märgitud valesti ning selle tõttu tungisid Nicaragua sõjaüksused alale, mida mõlemad riigid enda omaks peavad, ning võtsid selle oma valdusse, kirjutab Helsingin Sanomat.

Nicaragua arvates oli neil kaardivea tõttu õigus üllatusrünnakule.

Vaidlusalaune ala asub Kariibi mere rannikul San Juani jõe ääres. Google´i kaardil oli selle alal olevat piiri nihutatud 2,7 kilomeetri võrra.

Google`i esindaja sõnul valmis kaart USA välisministeeriumis saadud andmete põhjal, kuid nad tegid vea.  Nüüdseks on välisministeeriumist saadud uute andmete põhjal digitaalne riigipiir parandatud.

Nicaragua välisminister nõudis, et Google ei muudaks midagi, sest tema arvates oli piir õigesti.

Alates 19. sajandist on Costa Rica ja Nicaragua võidelnud San Juani jõe äärse ala eest. See jõgi kulgeb kahe riigi piiril.

Costa Rica palus USAd uurida Nicaragua poolset piiriületamist. Kui lahendust ei leita, plaanib Costa Rica president minna ÜRO julgeolekunõukokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles