Video: Indoneesia lasi vabaks surmasuust pääsenud orangutanid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud orangutangid üksteise külge klammerdumas.
Päästetud orangutangid üksteise külge klammerdumas. Foto: AFP/SCANPIX

Indoneesias Borneo saarel möllavates metsatulekahjudes sündis uus kangelane: orangutan, kes põgenes leekide eest koos oma pojaga ning langes seejärel vihaste külaelanike rünnaku alla. 

Loomakaitsjad päästsid alatoitumise käes kannatavad ja üksteise külge klammerdunud  orangutanid hetkel, mil kohalikud elanikud loopisid neid kividega ja üritasid kinni siduda. Paljud loomad üritavad leida piirkonna küladest toitu, kuid kohalikud näevad neid kui kahjureid.

«See oli vedamine, et meie päästemeeskond jõudis õigel ajal kohale, muidu oleks orangutanid tapetud,» ütles heategevusorganisatsiooni Rahvusvaheline Loomapääste programmijuht Karmele Llano Sanchez AFP-le.  «Emaloom oli üsna kõhn, sest ta polnud saanud süüa vähemalt kuu aega alates ajast, mil metsatulekahjud algasid.»

Pärast arstlikku läbivaatust lasti loomad uuesti loodusesse. Tahtlikult süüdatud illegaalsed metsatulekahjud on Indoneesias sage nähtus – nõnda üritatakse puhastada maad laienevate istanduste ja põldude tarbeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles