Malmö saritulistaja võib olla seotud ka kahe vana mõrvaga

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malmö oletatav saritulistaja eile ringkonnakohtus
Malmö oletatav saritulistaja eile ringkonnakohtus Foto: SCANPIX

Rootsi politsei püüab välja selgitada Malmö oletatava saritulistaja seost seitse aastat tagasi aset leidnud tulistamistega.

Politsei kahtlustab 38-aastast meest ühes mõrvas ja viies mõrvakatses, mistõttu lubas ringkonnakohus mehe eile vahi alla võtta. Kõik intsidendid leidsid aset ajavahemikus oktoober 2009 kuni august 2010.

Ajalehe Svenska Dagbladet andmetel peab politsei võimalikuks, et kahtlustatav on seotud ka 2003. aastal toimunud kahe mehe mõrvaga. Nimelt lasi tundmatu kurjategija Malmös tol suvel maha kaks immigranti.

Kriminaalpolitsei Skåne lääni komissar Börje Sjöholm kinnitas ajalehele, et politsei kavatseb taas ette võtta kaks vana ja seni lahendamata veretööd.

2003. aasta 13. juunil lasi kurjategija Lindageni rajoonis Gånglåtsvägeni tänava ühes korteris maha Iraani-päritolu 66-aastase mehe. Poolteist kuud hiljem lasti samal tänaval maha 23-aastane Iraagi-Süüria päritolu mees.

Kahtlustatav tunneb seda piirkonda hästi, kuna ta kasvas seal üles.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles