Türgi ajalehetoimetajat süüdistatakse terrorismis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ekrem Dumanli.
Ekrem Dumanli. Foto: Reuters/ScanPix

Türgi ajalehe Zaman endisele peatoimetajale Ekren Dumanlile väljastati vahistamisorder selle eest, et ta üritanud läbi viia riigipööret ning proovinud luua «kuritahtlike kavatsustega organisatsiooni». 

Süüdistuste järgi vahendas Dumanli juhiseid Ameerikas elavalt islamiõpetlaselt Fethullah Gülenilt, et kujundada avalikku arvamust tema väidetava terroriorganisatsiooni «Fethullalistlik Terroriühendus/Paralleelne Riik» suhtes.

Dumanli asukoht on alates 18. septembrist teadmata,  ta pole kasutanud oma mobiiltelefoni ning ei osalenud ka 1. novembri üldvalimistel. Samal ajal ütles tema advokaat Hasan Günaydın, et pole teadlik mitte mingisugustest süüdistustest mehe vastu.

«Valitusmeelse meedia teatel olen ma olnud 50 päeva tagaotsitav. Kui mind on nii kaua otsitud, miks ei tea mina ega mu advokaadid sellest midagi?» küsis Dumanli 9. novembril Twitteris. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles