Egiptuse kuurordid tühjenevad turistidest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötaja tühja Sharm el-Sheikhi kohviku ees kliente ootamas.
Töötaja tühja Sharm el-Sheikhi kohviku ees kliente ootamas. Foto: Reuters/ScanPix

Turistid on pärast Vene lennuki allakukkumist hüljanud Egiptuse Punase mere äärse Sharm el-Sheikhi kuurordi, tunnistas piirkonna reisikorraldajate ühendus.

Umbes 80 protsenti broneeringutest on tühistatud ja 40 protsenti on pärast lennuõnnetust lahkunud, ütles ühenduse juht Hussein Fawzy. «Nad ei kavatse tagasi tulla. Meil ei ole muud kui mõned ukrainlased ja valgevenelased.»

Moskva on keelanud mitmeks kuuks kõik lennud Egiptusesse, mis on turismitööstusele tõsine hoop, sest just praegusel aastaajal on tavaliselt Vene turiste kõige rohkem. Suurbritannia ja Iirimaa on peatanud lennud Sharm el-Sheikhi.

USA ja Briti ametnike sõnul põhjustas 224 inimese elu nõudnud 31. oktoobri lennukihuku pardale peidetud pomm.

Mitu aastat kestnud poliitiliste segaduste olukorras sõltub Egiptuse majanduse jaoks eluliselt tähtis turismisektor peaaegu täielikult Sharm el-Sheikhi ja teisi Punase mere kuurorte külastavatest Vene ja Euroopa turistidest.

Rohkesti käib seal ka endiste Nõukogude Liidu riikide nagu Ukraina turiste, kes juunis moodustasid puhkajate koguarvust 45 protsenti.

Egiptuse president Abdel Fattah al-Sisi tegi kolmapäeval üllatusvisiidi Sharm el-Sheikhi lennujaama, kust tõusis õhku 31. oktoobril Siinai kohal alla kukkunud reisilennuk.

«Meie tänase külastuse eesmärgiks on rahustada turiste, et puhkekoht on pärast Punase mere kuurordist 31. oktoobril õhu tõusnud lennuki alla kukkumist turvaline,» lausus Sisi.

Presidendi sõnul on võimud regulaarselt kontrollinud viimastel kuudel kõiki lennujaamu ning sellest on osa võtnud ka teised riigid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles