Saudi Araabia ei peata lende Sharm el Sheikhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdulaziz.
Saudi Araabia kuningas Salman bin Abdulaziz. Foto: SCANPIX

Saudi Araabia kuninga Salmani sõnul on ta täiesti kindel Egiptuse julgeolekumeetmetes ning andis Saudi riiklikule lennufirmale korralduse jätkata lende Sharm el Sheikhi, kust tõusis õhku 31. oktoobril Siinai kohal alla kukkunud Vene reisilennuk.

Egiptuse presidendi Abdel Fattah al-Sisi liitlane Salman andis Saudi Arabian Airlinesile korralduse jätkata Ar-Riyadist ja Jiddah'st Sharm el Sheikhi lendamist toetuseks Egiptuse turismitööstusele, teatas täna riigimeedia.

«Kuningas rõhutas oma täielikku kindlust Egiptuse julgeoleku, sõjaväe ja valitsuse suhtes,» lisati teates.

Egiptusest Sharm el Sheikhist Peterburi teel olnud Vene reisilennuk A-321 kukkus Siinai poolsaarel alla 31 . oktoobril. Surma said kõik 224 pardalolnut.

Katastroofi eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik (IS), kuid rühmitus pole senini selgitanud kuidas rünnak täide viidi. Lääneriigid kahtlustavad pommi, kuid Sisi hoiatas eile ennatlike järelduste tegemise eest, sest juurdlus veel kestab.

Suurbritannia peatas kõik lennud Sharm el Sheikhi ning Venemaa kõik lennud Egiptusesse.

Saudi Araabia on andnud Egiptusele miljarditesse dollaritesse ulatuvat abi pärast 2013. aastat, mil Sisi juhtimisel kukutati tollane islamistist president Mohamed Morsi.

Sisi viibis sel nädalal Ar-Riyadis Araabia ja Lõuna-Ameerika riikide tippkohtumisel, kus Egiptus ja Saudi Araabia sõlmisid leppe nõukogu loomiseks, mis asub rakendama möödunud juulis sõlmitud nn Kairo deklaratsiooni. Tollal nõustuti tihendama sõjalisi ja majandussidemeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles