Türgis võeti kinni juukseid siirdama läinud Islamiriigi võitleja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi lipp.
Islamiriigi lipp. Foto: SCANPIX

Türgis Egeuse provintsis võeti kinni terrorirühmitise Islamiriik (ISIS) heaks sõdiv Prantsusmaa kodakondsest mees, kes oli tulnud Izmiri linna selleks, et lasta endale esmalt siirdada juukseid ning minna seejärel iluoperatsioonile. 

Oma plaani teise osani Aafrika päritolu Mehdibend Said ei jõudnud, sest kohalik politsei oli saanud enda käsutusse luureandmed, mille järgi saabus islamisõdalane linna terroriakte toime panema. Luuretöötajad avastasid Saidi hetkel, mil mees oli linna sisenemas.

Teadmata, et teda jälgitakse, läks Said ilusalongi juuksesiirdeid saama. Väidetavalt valmistus ta minema ka ilukirurgi noa alla, et «näha parem välja». Mees võeti luureüksuste ja politsei koostöös kinni 11. novembri hommikul. Algatati uurimine, et leida Saidi Izmiris paiknevad kontaktisikud.

Türgi kaguprovintsis Kilises võeti samal ajal kinni kolm välismaalast, kes valmistusid minema üle piiri Süüriasse Islamiriigi ridades võitlema.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles